free site maker

Corporate roeien

vergroot teamwork buiten de normale werkomgeving

Roeien voor bedrijven

Rowing Without Limits (RWL) biedt roeien aan als “kant-en-klare” teambuildingsactiviteit voor bedrijven. Voor een leuk dagje uit met uw werknemers of juist om uw team een stukje dichter bij elkaar te brengen en de neuzen dezelfde kant op te draaien. RWL stelt het programma samen aan de hand van uw wensen en houdt daarnaast de veiligheid van uw team in de gaten. De stichting levert daarbij de uitrusting (zoals materialen voor het roeien) en professionele coaches die het programma en de activiteit verzorgen.


Wat houdt roeien voor bedrijven in?


Roeien is een fantastische activiteit die geschikt is voor iedereen; ongeacht verschillende vaardigheden, houdingen, ambities en ideeën. In tegenstelling tot andere sporten is het bij roeien noodzakelijk dat elk teamlid altijd deelneemt. Iedereen die in de boot zit is essentieel voor de vaarrichting en de balans van de boot. Roeiers leren te anticiperen op elke beweging van een ander teamlid en om snel en elegant door het water te gaan. Uiteindelijk wordt succes alleen bereikt door samenwerking en geduld. Dit maakt roeien een unieke teamsport en teambuildings ervaring.


De sfeer van de waterkant, het bewegen en de sociale interactie buiten de normale werkplek komt ten goede aan iedereen.

Roeien helpt om:


- synergie te creëeren (een samenwerking waar alle partijen beter van worden)

- teamwork te vergroten buiten de normale werkomgeving

- individuelen het belang van hun eigen bijdrage aan het geheel in te laten zien


Daarnaast is roeien een minimal-impact en niet-confronterende sport.


Daarnaast omvatten de doelstellingen van onze activiteiten ook:


- Awareness creëren met verschillende zakelijke problemen binnen organisaties, door middel van Teambuilding-oefeningen tijdens roeiactiviteiten.

- Bedrijven bewust maken over adaptief roeien, waarvoor de Rowing Without Limits Foundation zich engageert

- Samenwerken om kansen te benutten zodat bestaande MVO-initiatieven zich kunnen binden.


De bedrijfsproblemen


Hieronder worden de meestvoorkomende probleem-situaties binnen bedrijven genoemd, waarvoor wij ons inzetten om bewustzijn te creëren en om samen te zoeken naar een oplossing.

Zijn uw managers overdreven veel bezig met het ontwikkelen van de doelen en plannen voor hun team? Zou een omgeving die is ontworpen voor uw team, om hun eigen doelen en taken te bepalen, gebaseerd op de heldere visie van het management, behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van een zelfsturend team?

Heeft uw team een uitdaging in het begrijpen van echte samenwerking? Zou een omgeving die is ontworpen voor managers om waarden in hun team op elkaar af te stemmen, en het belang van samenwerking aantonen, behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van hun leiderschapsvaardigheden?

Heeft uw team het enthousiasme om extra inspanningen te leveren tijdens hun werk? Is er een gebrek aan enthousiasme in het team om samen iets geweldigs te bereiken? Zou een omgeving die is ontworpen om teambetrokkenheid en enthousiasme te creëren, behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van teamenthousiasme?

Heeft uw organisatie moeite met het creëren van duidelijke, aantrekkelijke doelen voor haar werknemers? Is het voor uw organisatie moeilijk om bewustzijn te creëren over het belang van gedeelde verantwoordelijkheid en betrokkenheid binnen en buiten het team? Zou een omgeving die is ontworpen voor teams om duidelijke en gezamenlijke teamdoelen te bereiken, helpen bij het verbeteren van de samenwerking?


Dit roeiprogramma is samengesteld om werkgevers een leuke teambuildingsactiviteit aan te bieden. De synergie die tijdens het roeien wordt ontwikkeld, zal een zeer positieve en verrassende impact hebben op uw werknemers en bedrijf.


Hoe ziet een Corporate roeien dag er uit?

Halve dag - 4 uur indoor

- bedrijfsprobleem formuleren

- roeien (indoor)

- teambuilding activiteiten

- lunch

- 500m Race (indoor)

- reflectieHele dag - 8 uur indoor en outdoor

- doelen formuleren

- koffie pauze (incl. snack)

- indoor roeien masterclass

- roeien (op het water)

- lunch

- 500m race (op het water)

- reflectie

- BBQ (optioneel)


Halve dag - 4 uur indoor - activiteit al vanaf €40,- per persoon


Hele dag - 8 uur indoor en outdoor - activiteit al vanaf €75,- per persoon*


Voor een meer gedetailleerde prijsopgave, vraag een offerte aan!

Voor het beste resultaat wordt de hele dag geadviseerd!

De BBQ is optioneel en kost €25 p.p. extra!


*TIP: Het is voordeliger om deze activiteit met meerdere personen te doen!


Heb je roei-ervaring nodig?


Helemaal niet! Dit is een cursus om te leren roeien en een plezierige dag met collega’s te hebben . Door middel van teambuildingsactiviteiten willen we de sfeer binnen een bedrijfs-team versterken en bieden we een kleine vriendschappelijke competitie aan. De meeste deelnemers hebben immers nog nooit in een roeiboot gezeten.


Waarom is roeien zo populair?


Is het u ooit opgevallen dat elke sportschool of gezondheidsclub op zijn minst één roeimachine heeft? Dat komt omdat fitness experts het erover eens zijn dat roeien een van de beste aërobe oefeningen is voor iedereen, ongeacht uw huidige fitnessniveau. Roeien verbrandt calorieën, ontwikkelt de cardiovasculaire gezondheid en traint alle belangrijke spiergroepen. En het is natuurlijk heel erg leuk!


Roeien is een geweldige totale lichaamstraining. Tijdens het roeien maakt u gebruik van alle belangrijke spiergroepen in het lichaam (armen, benen, rug, buik en billen). Hoewel het veel inspanning vereist is het niet zwaar belastend. Het verbetert juist de flexibiliteit van de spieren en versterkt de rug. Het kan ook helpen bij het voorkomen of beheersen van osteoporose.


Roeien met hoge intensiteit verbrandt meer dan 800 calorieën per uur.


Roeien verlicht stress. Het is niet alleen de oefening en endorfines die roeien zo’n goede stress verlichter maken. Er is ook een meditatieve kwaliteit in het repetitieve ritme van de slag. De mooie zonsondergangen boven het rustige water dragen daar zeker ook aan bij!


Door het organiseren van effectieve en leuke teambuildingsactiviteiten helpen wij niet alleen uw bedrijf, maar helpt u ons ook met het financieren van ons doel. De opbrengsten van de corporate roeien dagen, worden gebruikt om de maatschappelijke doelen te realiseren. 


Het doel van de corporate rowing dagen is om de adaptive rowing programma’s financieel te ondersteunen, de investeringen gaan rechtstreeks naar de activiteiten die daar worden verricht. 


Volg ons op