free css templates

Ubuntu > Inclusive sports


Je hebt vandaag iets cools gehoord over sociale inclusie in (water)sport. Klinkt vaag, maar het is heel simpel!

Ubuntu: I am because we are

Dat betekent dat iedereen mee mag doen. Ongeacht je geloof, geslacht, afkomst, geaardheid of beperking. Ook als je gewoon niet lekker in je vel zit. Samen sporten creëert positiviteit en verbondenheid. En daar wordt iedereen beter van! Ze noemen dit daarom inclusive (water)sport.

Wij van Rowing Without Limits vragen hier aandacht voor.

Sport kan een manier zijn om barrières te slechten en sociale inclusie te bevorderen van mensen die vaak aan de zijlijn worden achtergelaten, vanwege een verscheidenheid aan sociaal-politieke factoren - waaronder religie, geslacht, etniciteit, taal, geografische locatie, fysieke of intellectuele vaardigheden.

Sport verrijkt niet alleen hun leven, maar ook de gemeenschap zelf. Stichting Rowing Without Limits gelooft dat het starten van een gezond gesprek over het belang van inclusieve sport een stap is in het opbouwen van duurzame relaties voor deelnemers, belangengroepen, belangenbehartigers, gemeenten en organisaties die vergelijkbare kernwaarden delen.


Wij zijn daarom een campagne gestart genaamd ‘Ubuntu; I am because we are via watersport' om bewustzijn te creëren over het belang van inclusieve sport; sociale inclusie door middel van sport en het promoten van mensen, initiatieven, evenementen, partnerschappen en organisaties die hetzelfde willen doen.


Onze doelstellingen omvatten:

- In een veilige plek, in dit geval de RWL Facebook groep, praten over inclusieve sport en waarom dit belangrijk is voor jou en de samenleving.

- Stimuleer integratie door deelname aan watersport via onze duurzame RWL programma's.

- Via Facebook en Instagram promoten van lokale en nationale organisaties / evenementen die bewust willen worden van de idealen van inclusieve watersport.

- Ondersteuning van voorstanders, organisaties en gemeenschapsleiders die oplossingen zoeken voor een meer inclusieve samenleving door middel van sport.

Praat jij mee? Klik dan op de rode button.


"Ubuntu, uitgesproken als oe-BOEN-toe, is een ethische of humanistische filosofie uit het zuidelijke deel van Afrika die draait om toewijding in het geven en nemen, delen in groepen, stamleden en als meer vrede tussen stammen onderling. Het woord komt voor in de Bantoetalen van Zuidelijk Afrika en wordt gezien als een traditioneel Afrikaans concept. Vrij vertaald betekent het Ik ben omdat wij zijn of Menselijkheid tegenover anderen. Een veel gebruikte definitie van Ubuntu is Het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt."


Bron: Wikipedia


RWL programma's

Stichting Rowing Without Limits heeft als doel levens te verbeteren door mensen te laten roeien.


Wij zijn een onafhankelijke en non-profit organisatie die bestaat uit vrijwilligers en de vrienden van Rowing Without Limits Vereniging die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken en het bieden van therapeutische- en rehabilitatiemogelijkheden door middel van roeisport.


Wij promoten zelfvertrouwen en fitness, door samen te gaan roeien!

Volg ons op