free site creation software

Masters coach

verhoogt de gezondheid, interesse in andere sporten en persoonlijke ontwikkeling

Masters coach

Wat is Masters roeien:


Een roeier kan als Masters deelnemen aan wedstrijden vanaf het begin van het jaar waarin hij of zij 27 wordt. Masters roeiers worden dan geplaatst in de categorieën A tot K, 'A' is een gemiddelde van 27 jaar of ouder en 'K' is een gemiddelde van 83 jaar of ouder. Afhankelijk van de leeftijd van dat jaar, strijden de Masters dan tegen anderen met dezelfde gemiddelde leeftijd in de betreffende categorie. De gemiddelde en minimumleeftijd van een bemanning die meedoet, sluit die van de stuurman uit.


Het doel van een Masters roeier kan van alles zijn, van recreatief roeien tot wedstrijden bij regatta's. Het World Rowing-evenement is de World Rowing Masters Regatta. Racen vindt plaats over een afstand van 1000 m en de regatta kan meer dan 3000 roeiers aantrekken. Masters roeiers kunnen voormalig elite roeiers of absolute beginners zijn die pas vanaf 27 jaar oud zijn begonnen met roeien.


Masters roeien richt zich ook op de gezondheids- en fitnessvoordelen van roeien, socialiseren en vriendschappen sluiten.


Ga voor meer informatie over Masters roeien naar de Masters-pagina op de FISA-website: www.worldrowing.com. (EN)

Waarom een Masters coach:


Masters roeiers willen coaches die ervaren en professioneel zijn; die weten hoe, wanneer en aan wie zij feedback moeten en kunnen geven. Coaches die ervaren zijn en gestructureerde trainingen geven. Ze willen coaches met een aangetoond bewustzijn van de heterogeniteit van master roeiers, en hoe ze dit kunnen opvangen - door in groepen te coachen, benaderbaar te zijn, te relateren en te luisteren naar de unieke behoeften van de masterroeier.

Je snapt de voordelen van het hebben van een coach:


Een Masters coach verhoogt de zelfeffectiviteit, roeivaardigheden, prestaties, interesses in roeigroepen en de groepsbetrokkenheid van de individu. Een coach verhoogt ook de algehele gezondheid, interesse en deelname aan andere sporten en persoonlijke ontwikkeling van de roeier.Jij wilt een juiste instructie:


Een Masters coach reageert op individuele behoeften en biedt feedback die positief, constructief en uitdagend is. Een goede coach helpt jou bij het behalen van jouw doelen en motiveert jou door intellectuele stimulatie en video-analyses.


Jij wilt een unieke interactie:


Je waardeert de unieke ervaringen van coaches die concurreren naast jou. Vóór de wedstrijd wil je dat coaches specifieke regels, strategieën en registratie-informatie bieden voor een concurrentievoordeel. Na de competitie wil je dat coaches specifieke informatie, ondersteuning en feedback geven met betrekking tot de eigen prestaties.


Jij wilt een duidelijke planning:


Jij wilt een uitdagende- en variabele schema dat is gestructureerd per oefeningsniveau. Op programmaniveau wil jij een lange termijnplanning voor trainingsseizoenen, die flexibiliteit mogelijk maakt in jouw drukke gezin en werkschema's.


Wat dit betekent voor jou?


Masters roeiers begrijpen de invloed van hun coach op hun ontwikkeling binnen en buiten roeien. Masters roeiers hebben coaching benaderingen nodig die verschillen van die van de beginners. Wil jij een roeicoach die zorgzaam, professioneel, ondersteuning biedt en jou helpt en motiveert met de roeisport? Wij bieden coaches die alert zijn op de individuele behoeften, het geven van instructieve feedback, en het houden van een eigen verantwoordelijk!

Kenmerken van je coach, Brock Sampson:

 

Brock Sampson over roeien:


“Rowing has become my life’s passion ever since being introduced to the sport in Austin Texas in 2008. After becoming proficient as a master’s rower, I decided that my program management background could be beneficial in becoming a coach in the sport. I left my life as a business analyst and coached full-time. I found more fulfilment in affecting people’s lives through the sport; as a coach, board member, entrepreneur and overall community activist.”

 

Ervaringen coach Brock Sampson:


Vanwege zijn ervaring met het leiden van roeiverenigingen, weet Brock maar al te goed hoe hij zorgt voor tevreden klanten. Brock kent alle ondersteuningsvereisten die nodig zijn om het maximale van de individu naar boven te halen. Verder kent hij de beste praktijken van roeiverenigingen. Brock communiceert effectief met samenstellende groepen, waaronder: besturen, commissies, vrijwilligers en externe doelgroepen. Hij is begaafd in het creëren en onderhouden van relaties. Hij is daarnaast in staat om evenementen te organiseren met de bedoeling de sport in de hele gemeenschap te promoten.


"Brock Sampson heeft als kwaliteiten dat hij professioneel, betrouwbaar, vriendelijk, betrokken, loyaal en zorgzaam is." 

Brock's ervaring als een multinationale-, recreatieve-, adaptieve-, beginnende-, elite roeicoach heeft hem geholpen om meerdere roeiprogramma's te coördineren, inclusief adaptief roeien. Met de bedoeling om het aantal personen dat de sport als therapie gebruikt te vergroten!


Wat hij voor jou als individu en jouw organisatie kan betekenen?


• Het ontwikkelen van duurzame roeilessen-, en masterprogramma’s voor jouw roeivereniging;

• Het ontwikkelen van trainingsplannen die werken voor beginnende en elite-programmering;

• Het organiseren van krachttraining, buikspiertraining en crosstraining om de conditie te vergroten en te werken aan de gezondheid; 

• Het gebruiken van technologieën in de trainingen (hartslag, herstelmetingen en apps);

• Het organiseren van wintertrainingen, en vaardigheden op de Ergometer;

• Het geven van privésessies voor 1x, 2x, 2-, 4x, 4+, 8+ (ook C-boten).

Volg ons op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@rowingwithoutlimits, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.