easy site creator

Over RWL

Bij RWL draait roeien om jezelf uitdagen, jezelf opnieuw vinden en persoonlijke doelen bereiken!

Over Rowing without limits

Stichting Rowing Without Limits heeft als doel levens te verbeteren door mensen te laten roeien.


Wij zijn een onafhankelijke en non-profit organisatie die bestaat uit vrijwilligers en de vrienden van Rowing Without Limits Vereniging die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken en het bieden van therapeutische- en rehabilitatiemogelijkheden door middel van roeisport.


Wij promoten zelfvertrouwen en fitness, door samen te gaan roeien!

Wat is het doel van de Stichting


Stichting Rowing Without Limits is vastbesloten om levens te verbeteren door middel van de roeisport. RWL biedt faciliteiten, vrijwilligers, uitrusting en unieke kansen en bevordert actieve deelname aan roeien. Onze programmering helpt mensen succesvol te zijn in hun persoonlijke streven naar preventieve gezondheidszorg, wellness en revalidatie.


Wat is het doel van de Vereniging


De Vrienden van Rowing Without Limits Vereniging werft fondsen om het werk van de Stichting mogelijk te maken. De vereniging doet dit door sponsors en vrienden te werven en door fondsen en financiering aan te trekken van organisaties die dezelfde kernwaarden delen.


Waarom roeien


Roeien staat bekend als een effectieve fitnessactiviteit vanwege de herhaalde roeislag, waarbij 85% van de belangrijkste spiergroepen betrokken is, en die weinig tot geen invloed hebben op de heupen, knieën en enkels.

Roeien beïnvloedt positieve verandering op talloze verschillende manieren, dan dat het alleen een actieve sport is. Het helpt mensen herstellen van een chronische ziekte, door hen te laten bewegen in de natuur. Studies hebben namelijk aangetoond dat interactie met de natuur de geestelijke gezondheid verbetert; een essentieel onderdeel van revalidatie en het herstelproces. 


Roeien bevordert bovendien teamwerk en communicatieve vaardigheden, wat zorgt voor een hecht team en een betere sfeer op de werkvloer!


Redenen voor een onafhankelijke organisatie die adaptieve en para-roeimogelijkheden aanbiedt:


1. Onafhankelijke organisaties dienen regionaal; ten dienste van zowel bestaande roeiorganisatie initiatieven, als van andere partners die graag willen roeien om gemeenschap op te bouwen.


2. Onafhankelijke organisaties gebruiken roeien als doel om:

• Een netwerk binnen de adaptieve / paragemeenschap op te bouwen;

• Te zorgen voor extra vrijwilligersmogelijkheden voor het bredere publiek.


3. Onafhankelijke organisaties vinden dat niet één botenhuis aan alle behoeften voor de regionale adaptieve / para-roeiende gemeenschap kan voldoen.


4. Onafhankelijke organisaties vinden regionale oplossingen voor uitdagingen, zoals:

• Toegankelijkheid;

• Beperkte middelen;

• Vervoer.


5. Onafhankelijke organisaties creëren oplossingen door de regionale gemeenschap meerdere opties aan te bieden voor de bovengenoemde uitdagingen door:

• Samen te werken met regionale boothuizen en indoor roei-mogelijkheden om een ​​verscheidenheid aan oplossingen te bieden;

• Een sterk geluid te creëren voor de gemeenschap;

• Manieren te creëren om "te gaan waar de atleet is";

• Het starten van programma’s, zodat organisaties kunnen beginnen met het verhogen van hun eigen fondsen.

Volg ons op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@rowingwithoutlimits, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.