html5 templates

Rehabilitatie

verbetert het leven van mensen met een mentale en/of fysieke beperking

Rehabiliteit

Verbeteren van chronische-, tijdelijke-, en psychische ziektes


Rowing Without Limits is van mening dat roeien positieve veranderingen op talloze manieren beïnvloedt, behalve dat het alleen een actieve sport is. Roeien helpt mensen met een chronische ziekte, en hen die nog complicaties ervaren van een operatie, chemotherapie en/of een bestraling. Daarnaast helpt het mensen die kampen met obesitas, een depressie, een burn-out en zij die een slechte levenskwaliteit ervaren.


Roeien bevordert teamwerk en communicatievaardigheden, wat zorgt voor een hechter team en een betere band onderling. Daarnaast brengt het mensen in contact met de natuur en het water. Studies hebben aangetoond dat interactie met de natuur de geestelijke gezondheid verbetert, en een cruciaal onderdeel is van het herstelproces.

StrengthMatters Magazine over roeien:


"Ik denk dat het grooste speerpunt van roeien waar mensen het meest van profiteren, datgene is wat tussen hun oren gebeurd. De repeterende beweging, het ritme, roeien helpt mensen ontspannen. De dissociatieve mentale vaardigheden zijn nuttig in veel andere delen van ons leven. Het geeft je mentale kracht en maakt je veerkrachtiger als persoon. Roeien is een vaardigheid, roeien is een fitness-instrument en roeien is een manier om je geest te beheersen"

Posttraumatische stressstoornis (PTSS)


PTSS wordt erkend als een psychische stoornis, die kan worden aangewakkerd bij traumatische ervaringen. Voorbeelden van gebeurtenissen die kunnen leiden tot een trauma zijn: terroristische aanslagen, natuurrampen, ernstige ongelukken, verkrachting, mishandeling of plotselinge- en grote emotionele verliezen. De gevoeligheid van PTSS lijkt erfelijk te zijn. De ziekte komt veel voor, en wordt door de gezondheidszorg nogal vaak misvat, met als gevolg een verkeerde diagnose en onder behandeling.
Roeien helpt bij PTSS, door te bouwen aan zelfvertrouwen en de focus te leggen op de sport, waarbij 100% concentratie nodig is! Roeiers besteden ontelbare uren aan het ontwikkelen van een veilige roeislag en het creëren van een stabiel platform, waarbij de balans en het maken van effectieve bootbewegingen essentieel zijn. 

INVICTUS games over roeien:


"De kracht van sport kan lichamelijk, psychologisch en sociaal mensen helpen die lijden aan verwondingen en ziekte."

Mindfulness trainingen die helpen bij een burn-out


De ziekte burn-out is nog erg jong en wordt niet altijd bij iedereen direct herkend. Er is ook geen algemene therapie, instelling of verzekering waar mensen met een burn-out terecht kunnen. Mensen die worden geconfronteerd met een burn-out of er mee geconfronteerd zijn, zijn erg fragiel. Ze kennen hun eigen grenzen vaak niet. Een instelling zoals Rowing Without Limits, helpt deze mensen door met hen te gaan roeien, en contact te houden met een therapeut / instelling die de voortgang van deze patiënt bijhoudt. 


Roeien kan de ‘patiënt’ helpen om te herstellen van de burn-out. De lichaamsbewegingen, het ritme, het buiten-, en op het water zijn helpen hen hierbij. Hierbij wordt er altijd rekening gehouden met de energie van de persoon die in een burn-out zit, en alle andere omstandigheden.
Rowing Without Limits verplaatst zich altijd in de persoon. Waarbij niemand wordt gedwongen om te roeien, of meer geven dan zij op dat moment kunnen!

Volg ons op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@rowingwithoutlimits.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.